Links naar websites met lesideeën voor een buitenlesdag

Educatief materiaal MOS - basis

Lesideeën en goede praktijkvoorbeelden

Bijenvriendelijke omgeving creëren, vergroening speelplaats, moestuinwerking en tuinbeleving, kinderen in contact brengen met de natuur ... 

Website >>>

Educatief materiaal MOS - secundair

Lesideeën en goede praktijkvoorbeelden

Duurzame verplaatsingen, seizoensgroenten, biodiversiteit op het scholenterrein ... 

Website >>>

De boom in

Via uitgewerkte methodieken en lessenpakketten (kijk in het menu onder 'educatief materiaal') wordt het bos in de klas gebracht. Op een interactieve manier komen de kinderen het hele jaar door in contact met het bos.

Naar de website >>>

Scharrelkunst

Trek de natuur in en laat je gaan! Scharrel takken, bladeren, bloemen, vruchten, stenen... bij elkaar en creëer je eigen 'Scharrelkunst'.

Naar de website >>>

Sharing nature

De Sharing Nature Foundation biedt een nieuwe leermethode voor natuur en milieu-educatie, waarbij ‘studenten’ van jong tot oud in de natuur persoonlijke ervaring opdoen met de natuur.

Naar de website >>>

Outdoor education (Vives)

Via openluchteducatie proberen we binnenklasactiviteiten naar de open lucht te verhuizen.  Met outdoor games gebeurt dit a.d.h.v. spelvormen en dat is niet eens zo verwonderlijk.

Naar de website >>>

Vorming Helix

Gebruik je schoolomgeving als onderzoeks/lesmateriaal Vorming voor leerkrachten basis- en secundair onderwijs op woensdag 19 april 2017 van 14u00 tot 16u30 in Vlaams Kennis- en Vormingscentrum voor Natuur en Milieu de Helix, Hoogvorst 2, 9506 Grimminge

Meer info >>>

Natuuronderwijs op het schoolplein

Hoe haal je met natuuronderwijs het meeste uit het schoolplein? Met tien thema's kunt u in de basisschool het hele jaar door aan de slag. Leer meer over vogels, bloemen, vlinders, bijen, beestjes, spinnen, blaadjes en slakken.

Naar de website >>>

Scharrelkids

Info, tips en filmpjes om zelf aan de slag te gaan. Van hoe je zelf een regenmeter en een wormenhotel maken tot een pissebedden hindernisbaan, en van een insectenzuiger maken tot brandnetelsoep koken.

Naar de website >>>

Provinciaal Natuurcentrum

Bekijk hier het aanbod van het Provinciaal Natuurcentrum Limburg; belevingswandeling, schooltuinieren, biotoopstudie, zintuigenwandeling ...

Naar de website >>>

Begeleiding op maat

Een team van MOS-begeleiders en medewerkers GoodPlanet Belgium staat klaar om op vraag en op maat van de school je buitenlesdag mee uit te denken.

Contactgegevens:

medewerkers GoodPlanet Belgium

MOS-begeleiders

Initiatief vanuit:

Logo MOS

Logo GoodPlanet Belgium