Deze website maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het plaatsen van cookies

Lesideeën buitenlesdag

Lesideeën

Educatief materiaal MOS - basis

Lesideeën en goede praktijkvoorbeelden

Bijenvriendelijke omgeving creëren, vergroening speelplaats, moestuinwerking en tuinbeleving, kinderen in contact brengen met de natuur ... 

Website >>>

Educatief materiaal MOS - secundair

Lesideeën en goede praktijkvoorbeelden

Duurzame verplaatsingen, seizoensgroenten, biodiversiteit op het scholenterrein ... 

Website >>>

De boom in

Via uitgewerkte methodieken en lessenpakketten (kijk in het menu onder 'educatief materiaal') wordt het bos in de klas gebracht. Op een interactieve manier komen de kinderen het hele jaar door in contact met het bos.

Naar de website >>>

Scharrelkunst

Trek de natuur in en laat je gaan! Scharrel takken, bladeren, bloemen, vruchten, stenen... bij elkaar en creëer je eigen 'Scharrelkunst'.

Naar de website >>>

Sharing nature

De Sharing Nature Foundation biedt een nieuwe leermethode voor natuur en milieu-educatie, waarbij ‘studenten’ van jong tot oud in de natuur persoonlijke ervaring opdoen met de natuur.

Naar de website >>>

Outdoor education (Vives)

Via openluchteducatie proberen we binnenklasactiviteiten naar de open lucht te verhuizen.  Met outdoor games gebeurt dit a.d.h.v. spelvormen en dat is niet eens zo verwonderlijk.

Naar de website >>>

Begeleiding op maat

Een team van MOS-begeleiders en medewerkers GoodPlanet Belgium staat klaar om op vraag en op maat van de school je buitenlesdag mee uit te denken.

Contactgegevens:

medewerkers GoodPlanet Belgium

MOS-begeleiders

Initiatief vanuit:

Logo MOS

Logo GoodPlanet Belgium